Perly z literární soutěže

To nejlepší z literární soutěže. Letos jsem v porotě seděl naposledy, takže další už bohužel nebudou.

 

Zápisky mladých grafomanů

Její překrásně jemné a třpytivé vlasy piškotového, lískooříškového a karamelového vzhledu jí drželi skřivánci, při čemž se vznášeli s ní a kmitali křidélky. Její líce a rty byly jako políbené malinovým nádechem. Za oušky měla vsunuty plody jahod a višní, což jí překrásně zdobilo. Též překrásně voněla, jako běloučké konvalinky v pohádkové zahradě.

„Magheta? Co to asi může být?“ zeptala jsem se sama sebe.
„Podle pověsti to je zvíře s hlavou klokana, tělem ježka, ocasem draka, nohama slona, zuby tygra, křídly od papouška, ušima jako má medvěd a k tomu umí vystřelovat pavoučí sítě, a když se někoho dotkne tak na místě zkamení.“

Když bychom zničili naši myšlenkovou bariéru a rozšířili si tím naši kapacitu na přijmutí vlivu vnějších věcí a odevzdávání reakce na tyhle podměty, zjistíme opět známe věci jako to, že člověk neovlivní působení aspektů vnějších sil a stejně tak neovlivní jeho prvotní vnitřní reakci.

 

Realismus především

„Jak se bude jmenovat?“
„Co třeba Jarmil Sawyer nebo Dalimil Adams?“

Oběť se však brání a strhne se menší rvačka, při které vrah uhodí Veselého talířem do hlavy, tím jej omráčí a poté jednoduše oběsí. Pevně zadělá okenice a dveře, vezme si to, kvůli čemu sem přišel a protože má hlad, chce se najíst, a tak si namaže chleba a zakousne se do něj.

Nikdy nevěř lidem na internetu. Tváří se jako přátelé, ale když je potkáte na živo, můžou mít motorovou pilu.

To by bylo to nejmenší, že má roztrhlou houpací síť. Daleko horší bylo, že pan Šimon spadl na špičatý kámen, který se nacházel pod sítí. Zlomil si ruku, nohu, a zvrtnul si kotník.

Za každým milým úsměvem skrýval závist tak silnou, až se mu koutky u úst zvedly.

Ukousla si první kousek sýrové pizzy, kterou donesla matka z práce – pracovala totiž v restauraci jako sekretářka.

„Přátelé, možná by vám prospělo se podívat do kalendáře. Jestli jste si toho nevšimli, byl dnešní noc posun času, což znamená, že doba mezi druhou a třetí hodinou ranní byla dvakrát. Jednou byl pan Smejkal na oslavě a podruhé zabíjel.“

Viděl jsem, že srdce si prodělalo muka. Mrtvá trpěla chronickým srdcem.

 

Teen romance, rodina a Instagram

Jako první jsem začal myslet na taktiku, jak obehrát protihráče, ale potom jsem ve svém týmu uviděl Kačku a myšlenky mi sklouzly až do kina, kde společně jíme pop corn.

Jemně Petra políbila. Petr ji objal kolem ramen a polibek prohloubil.

Maureen byla přesně jedna z těch dívek, které mají ukazováček na noze delší než palec a stydí se za to.

Otec předtím, než stihla dcera vejít do pokoje, políbil matku na čelo, a ta mu při polibku vášnivě sundala klobouk.

Poslední dobou se mi zdá, že je až téměř neuvěřitelné, jak na sebe všechna vlákna navazují. Matka mé matky byla například ženou mého dědečka.

Já osobně mám v telefonu nastavené omezení a můj telefon mi nedovolí na některých sociálních sítích strávit delší dobu, než mám nastavenou. Ale popravdě jsem to upozornění už několikrát vypnula a dál si prohlížela Instagram. Je to celkem smutný.

Zeptal jsem se babičky, jak to, že používá Instagram a k čemu ho má? Řekla, že na ten Instagram omylem klikla, a že omylem asi psala nějakým neznámým osobám a omylem poslala fotku našeho domu.